REC2 od danas u bioskopima

Izvor: B92, 04.Nov.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"REC2" od danas u bioskopima

Horor film "REC 2", reditelja Haumea Balagera i Paka Plase, od 4. novembra je na repertoaru multipleksa "Kolosej" u Beogradu.

Film prati dešavanja u zgradi u Barseloni, opsednutoj stanarima zaraženim demonskim virusom.

Film je nastavak veoma uspešnog španskog horora "REC" iz 2008. godine, koji upoznaje publiku sa izbijanjem zaraze i akterima događaja, dok drugi deo prikazuje strahote koje se dešavaju unutar zidova kada je zaraza u punom jeku.

"REC 2" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripada podžanru horor filmova, snimljenih "kamerom iz ruke", dokumentarističkim pristupom, kako bi se stekao utisak da je korišćen materijal koji su snimili sami akteri filma.

Film je premijerno prikazan na 66. Venecijanskom festivalu, a tokom prvog vikenda prikazivanja u Španiji bio je prvi na listi gledanosti i po broju gledalaca imao je najbolji bioskopski start godine u toj zemlji.

Oba filma stekla su vernu publiku i dobila dobre kritike, a autori su najavili da je planu snimanje još dva nastavka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.