Putujući svirači sutra u Zemunu

Izvor: B92, 05.Jul.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putujući svirači sutra u Zemunu

Ansambl Putujući svirači nastupiće u sutra 6. jula u 19.30 sati u Crkvi Uznesenja blažene device Marije u Zemunu, a na programu su dela Johana Sebastijana Baha, Klaudija Monteverdija, Antonija Vivaldija i drugih baroknih kompozitora.

Na koncertu pod nazivom "Putevi baroka" biće predstavljen izbor remek dela dva veka zapadnog muzičkog stvaralaštva, od začetnika baroknih kompozicija, preko engleskih pesama i arija uz lautu, francuskih šansona i baleta do Baha i Mocarta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavili su organizatori.

Za interpretaciju i aranžmane na replikama istorijskih instrumenata korišćeni su istorijski izvori, a program je uglavnom inspirisan vokalnom muzikom. Kamerni ansambl Putujući svirači formiran je 2008. godine, a posvećen je raznolikom istorijskom repertoaru koji uključuje popularne, tradicionalne i umetničke muzičke forme i stilove.

Petočlani ansambl koristi originalne zapise, skripte i muzičke manuskripte sa prilagođenim muzičkim aranžmanima, a redovno nastupa u Beogradu i drugim festivalima u Srbiji i u inostranstvu.

Članovi ansambla posle osnovnih studija u Beogradu usavršavali su se u Švajcarskoj, Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Luksemburgu i Nemačkoj.

Ansambl Putujući svirači zajedno plesačima, glumcima i drugim umetnicima, pod okriljem udruženja Nymbus art organizuje različite programe, a ove godine prvi put nastupiće na prestižnom festivalu rane muzike u regionu u Brežicama u Sloveniji.

Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo za kulturu i informisanje i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a ulaz za publiku je besplatan.

Foto: alexanderward12 / Flickr.com

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Putujući svirači" danas u Zemunu

Izvor: Studio B, 05.Jul.2014

Ansambl Putujući svirači nastupiće u 19.30 sati u crkvi Uznesenja blažene device Marije u Zemunu, a na programu su dela Baha, Monteverdija, Vivaldija i drugih baroknih kompozitora...Na koncertu pod nazivom "Putevi baroka" biće predstavljen izbor remek dela dva veka zapadnog muzičkog stvaralaštva,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.