Putovanje kroz Portugaliju u Knez Mihailovoj

Izvor: Blic, 12.Okt.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putovanje kroz Portugaliju" u Knez Mihailovoj

Izložba fotografija pod nazivom "Putovanje kroz Portugaliju, zelenu zemlju" do 18. oktobra može se pogledati u Knez Mihailovoj, u blizini Kulturnog centra Beograda. Autor Dragoljub Zamurović večeras je objasnio posetiocima izložbe da je inspiraciju pronašao u delima Ive Andrića i Žozea Saramaga.

Centar za portugalski jezik u Beogradu (Institut Kamoiš), uz podršku ambasade Portugala, organizovao je izložbu fotografija Dragoljuba Zamurovića, inspirisanu delima dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobitnika Nobelove nagrade.

Reč je o Andrićevom putopisu "Portugal, zelena zemlja" i Saramagovom delu "Putovanje kroz Portugaliju". Naziv izložbe nastao je kao spoj ova dva naslova.

Misli dvojice nobelovaca pratile su Dragoljuba Zamurovića kroz putovanje Portugalijom dok je, u julu ove godine, otkrivao i fotografisao predele i kutke o kojima su pisci pripovedali.

Svaka fotografija je praćena kratkim citatom koji je autoru poslužio kao nadahnuće, a čitava postavka će se nakon 18. oktobra preseliti na Sajam knjiga, gde će zainteresovani moći da je vide sve do kraja meseca.

Knjigu "Putovanje kroz Portugaliju” kod nas će objaviti izdavačka kuća "Laguna” i biće u prodaji na beogradskom Sajmu knjiga.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Putovanje kroz Portugaliju”

Izvor: RTS, 13.Okt.2011, 08:57

Izložba fotografija "Putovanje kroz Portugaliju" Dragoljuba Zamurovića otvorena je ispred Kulturnog centra Beograda...U susret 56. Beogradskom sajmu knjiga, na kome će počasni gost biti portugalski jezik, ispred Kulturnog centra Beograda predstavljena je izložba fotografija Dragoljuba Zamurovića...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.