Putevi savremene drame regiona

Izvor: S media, 07.Apr.2010, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi savremene drame regiona

Pod nazivom "Putevi savremene drame u regionu", u Narodnom pozorištu u Beogradu, od 9. do 15. aprila, biće upriličena javna čitanja savremene drame.

Svakoga dana, počev od 17 sati, biće čitana jedna od šet drama iz regiona i nagradjeni tekst na konkursu za novi domaći tekst Sterijinog pozorja.

Pored teksta Petra Mihajlovića "Radnička hronika" nagradjenog na Sterijinom pozorju, reč je o dramama Mirjane Drljević ("San o Sv.Petaru Cetinjskom"), Almira Imširevića >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ("Mousefuckers") , Žanine Mirčevske ("Ždrelo"), Dore Delbianko ("Odron"), Radmile Smiljanić ("Balon od kamena") i Simona Semeniča ("5 dečaka").

Uz javno čitanje tekstova, 11. aprila biće održana i tribina o afirmaciji domaćeg dramskog teksta u zemljama regiona. Biće reči i o razmeni iskustava i razmotrene mogućnosti za zajedničke projekte i sistemsko umrežavanje informacija.

Na tribini će učestvovati gostujući dramski pisci Mirčevksa (Slovenija), Imširević (Bosna i Hercegovina), Delbianco (Hrvatska), kao i domaći dramaturzi Miroslav Radonjić (Sterijino pozorje), Aleksandar Milosavljević (upravnik SNP-a), Slavko Milanović (Narodno pozorište Beograd), dramski pisci Milan Marković i Maja Pelević i rediteljka Ana Tomović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.