Prvi put u Beogradu javno čitanje uvredljivih komentara i mejlova

Izvor: B92, 16.Sep.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put u Beogradu javno čitanje uvredljivih komentara i mejlova

Prvo izdanje "Hate poetry Belgrade" organizuje Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u utorak, 18. septembra, od 19 sati. Dramaturškinja Borka Pavićević i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović čitaće pred publikom toksične komentare i mailove koje su dobijali poslednjih godina.

"Hate poetry" je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarka Ebru Tašdemir, a moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap.

Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke, a format je dobio brojne nagrade.

Prvo beogradsko veče "Hate poetry" biće održano u Centru za savremenu književnost u utorak 18. Septembra od 19 sati.

Broj posetilaca je limitiran na pedeset.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Javno čitanje hejt komentara i mejlova

Izvor: Danas, 16.Sep.2018

Po prvi put u Beogradu biće organizovan poznati berlinski format Hate poetry, javno čitanje hejt mejlova i komentara. Članak Javno čitanje hejt komentara i mejlova se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Poezija govora mržnje prvi put u Beogradu

Izvor: Danas, 17.Sep.2018, 14:32

"Hejt poezija" odnosno poezija sačinjena od govora mržnje, kao novi oblik javnog nastupa i stvaralaštva, biće predstavljena po prvi beogradskoj publici u utorak u 19 sati u Krokodilovom centru za savremenu knjiženost u izvođenju aktivistkinje Borke Pavićević i novinara Nedima Sejdinovića. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.