Izvor: Blic, 02.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena nepoznata Rubensova slika

Pronađena nepoznata Rubensova slika

LONDON (Beta-AP) - Aukcijska kuća 'Sotbi' ponudiće u julu na aukciji nepoznatu sliku flamanskog majstora Petera Paula Rubensa. 'Sotbi' navodi da je reč o jednom od najvećih dela starih majstora koje će se naći u prodaji u poslednjih nekoliko decenija. Vlasnik slike_arhiva, za koju se verovalo da pripada Rubensovom sledbeniku Janu van der Hekeu, ponudio je delo aukcijskoj kući, čiji su eksperti utvrdili da je reč o Rubensovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radu.

'Sotbi' očekuje da će slika 'Pokolj nevinih', iz perioda od 1609. do 1611, 11. jula biti prodata za sumu od četiri do šest miliona funti (od 5,7 do 8,5 miliona dolara).

Na slici je prikazana zastrašujuća scena u kojoj vojnici kasape grupu žena i dece. Slika je od 1920. godine u vlasništvu iste porodice, rekao je ekspert 'Sotbija' za stare majstore Džordž Gordon. Ta porodica delo je kupila od trgovca koji ga je, opet, kupio od kraljevske porodice iz Lihtenštajna u čijem je vlasništvu slika bila od 1700. godine. Gordon je rekao da je slika u odličnom stanju, što doprinosi njenom istorijskom značaju i vrednosti.

'Ova slika pomoći će nam da rasvetlimo druge slike_arhiva koje je Rubens uradio u istom periodu. To je period u kojem on iznenada shvata da je veliki slikar', dodao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.