Izvor: Beta, 03.Sep.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronadjena nepoznata Klimtova slika

BEČ, 3. septembra 2011. (Beta-AFP) - Slika austrijskog majstora Gustava Klimta, koje nema u inventaru njegovih dela, pronadjena je u privatnoj zbirci u Holandiji, piše austrijski dnevnik Standard.

Autentičnost slike dimenzija 90 sa 90 centimetara potvrdio je Alfred Vajdinger, zamenik direktora bečkog muzeja Belvedere koji poseduje najveću kolekciju Klimtovih radova u svetu. Pejzaž "Na obali jezera sa brezama" naslikan je 1901. Njegova holandska vlasnica kazala je da su je njeni preci kupili 1902. na izložbi u nemačkom gradu Diseldorfu.

"To nije slika dobrog kvaliteta, ali je samo njeno otkriće senzacionalno. Prepremni crteži na slici su karakteristični za Gustava Klimta", kazao je Vajdinger. Simbolistički slikar i jedan od osnivača Bečke secesije, Gustav Klimt živeo je od 1862. do 1918.

..

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađena nepoznata Klimtova slika

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2011

BEČ - Slika austrijskog majstora Gustava Klimta, koje nema u inventaru njegovih djela, nađena je u privatnoj zbirci u Holandiji, piše austrijski dnevnik "Standard".

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Holandiji nađena nepoznata Klimtova slika

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2011, 07:16

BEČ  - Slika austrijskog majstora Gustava Klimta, koje nema u inventaru njegovih dela, nađena je u privatnoj zbirci u Holandiji, piše austrijski dnevnik Standard...Autentičnost slike dimenzija 90 sa 90 santimetara potvrdio je Alfred Vajdinger, zamenik direktora bečkog muzeja Belvedere koji poseduje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.