Izvor: Blic, 23.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen ukradeni Pikasov bakrorez

Brazilska policija saopštila je da je pronašla Pikasov bakrorez ukraden u junu iz jednog muzeja u San Paulu sa još tri dela koja su u međuvremenu takođe pronađena.

Inspektor Aldo Galeano potvrdio je da je pronađeno delo naslovljeno "Minotaur, žene i fontana" nastalo 1933. godine, prenele su agencije.

Ovaj bakrorez ukraden je sa još jednim Pikasovim delom, črtežom tušem naslovljenim "Slikar i njegov model" iz 1963. godine, kao i dvema slikama brazilskih umetnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Žene na prozoru" (1926) Emilijana di Kavalkantija i "Par" Lasara Segala (1919).

Trojica naoružanih muškaraca upala su 12. juna u muzej Pinakoteka u San Paulu i odnela četiri dela koje je Ingerpol procenio na blizu milion reala (613.000 dolara, odnosno 417.245 evra).

Dvojica osumnjičenih uhapšena su prošlog meseca nakom pronalaska tri druge ukradene slike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.