Izvor: Arte, 19.Nov.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige Hotel Yugoslavia

Artist in residence program KC Grada / promocija knige / izložba. Promocija knjige “Hotel Yugoslavia” finskog fotografa Sakari Viika-e održaće se 27. novembra od 20 časova.

U jesen 2014. Sakari Viika je fotografisao Beograd. Bio je gost AIR programa KC grada. Inspiraciju za svoj rad u Beogradu pronašao je u sceni iz filma Neše Paripovića iz sedamdesetih godina. Film je rađen na 8mm traci. U sceni filma umetnik hoda po pravoj liniji kroz Beograd i savlađuje sve prepreke >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << na putu sa čudesnom lakoćom. Inspirisan Paripovićevim filmom počeo je da beleži svoja kretanja kroz grad. Pored susreta sa umetnikom, publika će imati priliku da nabavi knjigu i pogleda izložbu fotografija nastalih tokom umetnikovog boravka u Beogradu.

Na promociji knjige publici će se obratiti NJE Pertti Ikonen, ambasador Finske.

Gost moderator biće David Pujado, fotograf, direktor manifestacije 'Belgrade Photo Month'.

Kulturni centar Grad od 2014. godine razvija artist in residence program pod nazivom "Inspiracija Beograda". U saradnji sa stranim kulturnim centrima, institutima i ambasadama u Beogradu, kao i uz podršku Ministrstva za kulturu Republike Srbije, do sada su u okviru

programa gostovali mnogi umetnici iz Nemačke, Austrije, Španije, Finske, Švedske, Švajcarske, Francuske, Japana, SAD, Australije, Bosne i Hercegovine.

Cilj programa je da upozna umetnike, kustose, teoretičare sa domaćom scenom i omogući realizaciju budućih projekata koji uključuju saradnju sa domaćim umetnicima. U fokusu programa je predstavljanje potencijala domaće scene široj svetskoj publici.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.