Projekcije arheološkog filma u Muzeju Sremske Mitrovice, ove godine dvanaest filmova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekcije arheološkog filma u Muzeju Sremske Mitrovice, ove godine dvanaest filmova

U Sremskoj Mitrovici je počeo festival Arehološkog filma. Ove godine, Muzej Srema do petka, 29. novembra, organizuje 16-ti po redu Festival. Projekcije se održavaju u maloj sali Muzeja sa početkom od 18 sati.

U Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici počeo je Festival Arheološkog filma. Organizuje se u saradnji sa Narodnim Muzejem u Beogradu. Kako nam je rečeno od beogradskog Narodnog muzeja se preuzimaju filmovi sa međunarodne smotre arheološkog filma.

Prve večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sala je biila popunjena do poslednjeg mesta što, prema recima posetilaca svedoči tome da filmovi sa ovakvom sadržinom privlače Mitrovčana evo već 16. godinu zaredom.

U Muzeju Srema kazu da na ovaj način omogućavaju sugrađanima da se upoznaju sa najnovijim dostignućima iz sveta istorije, istorije umetnosti i arheologije. Zadovoljni su posetom prve veceri, očekuju da će tako biti i u nastavku fetsivala. Posebno raduje što su u publici bili i učenici osnovnih i srednjih skola. Ove godine biće prikazano 12 filmova, a najviše domaćih, na šta su posebno ponosni.

U četvrtak i petak će biti prikazani filmovi iz Srbije, njih ukupno šest. Projekcije su od 18 sati, a festival se zvanično završava 2. decembra kada će takođe biti prikazani filmovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.