Programi u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 18:10

Programi u Galeriji Matice srpske

U četvrtak, 16. jula od 21.00 sat u okviru manifestacije Leto na Trgu galerija u zajedničkom vrtu GMS i SZPB biće održana putopisna priča Crtice iz Kopenhagena - ili kako je sever Evrope izgubio epitet hladni, u organizaciji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Slađane Velendećić Milaković. U petak,17. jula, u 19.00 sati u okviru pratećeg programa Inspirisani Italijom, biće održan Razgovor o italijanskoj umetnosti koji će voditi dr Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osiguranja i dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS. U subotu,11. jula, od 10.00 do 18.00 satiroditelji sa decom mogu uživati u porodičnoj avanturi Umetnost na "bečki način"i saznati kako je izgledao život na prostoru današnje Vojvodine u vreme Habzburške monarhije.

Prateći program izložbe INSPIRISANI ITALIJOM

Galerija Matice srpske, Trg galerija 1, Novi Sad

17. jul 2020. godine u 19.00 sati

Izložba Inspirisani Italijom otvorena je još početkom marta. Usled nemogućnosti da tokom protekla tri meseca realizujemo prateći program izložbe, odlučili smo da ne uskratimo našim posetiocima da se više upoznaju sa izložbom, njenim konceptom i umetnošću inspirisanom Italijom. Zato će tokom letnjih meseci biti realizovana predavanja i stručna tumačenja u redovnom Galerijskom terminu za prateće programe ‒ petkom u 19.00 sati.

U petak, 17. jula u 19.00 sati održaće se Razgovor o italijanskoj umetnosti koji će voditi dr Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske. Inspirisani umetničkim delima koja su prikazana na izložbi posetioci će imati priliku da čuju više o različitim pogledima na umetnost Italije, pre svega renesanse, kao i o celokupnoj kulturi ove zemlje. Kroz razgovor će biti predstavljen i odnos Italijana prema sopstvenom kulturnom nasleđu, kao i uticaju koje je ostavilo na srpsko društvo.

U skladu sa poslednjim preporukama i merama za očuvanje zdravlja događaju će moći da prisustvuje najviše 10 posetilaca, koji mogu da se prijave putem elektronske prijave https://forms.gle/sNobZh3V53CiEouM7 ili na telefon 021 4899 017. Svi ostali zainteresovanim posetioci imaće mogućnost da prate događaj iz udobnosti svog doma putem live streaming-a na Fejsbuk stranici i Jutjub kanalu Galerije Matice srpske.

Mole se posetioci da poštuju propisane mere zaštite: nošenje maski i rukavica, kao i razmak između posetilaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.