Profest 2019 - Specijalne nagrade novinarima RTV-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Profest 2019" - Specijalne nagrade novinarima RTV-a

U Bačkoj Palanci završen je Festival autorskog filma podunavskih država - "Profest 2019". Pobednik u kategoriji TV reportaže je film Bugarska nacionalna televizija, druga nagrada je pripala Jeleni Božović sa RTS-a, a treća Radovanu Lazareviću isto sa RTS-a. U kategoriji radijskih reportaža prvu nagradu je osvojila Snežana Bićanin, Radio Beograd 2, drugu Dušanka Petrović Radio Beograd 2 , a treću Boštijan Najžar, Radio Prlek Slovenija.

Trodnevni festival održan je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod sloganom "Lepota različitosti". Cilj festivala je da promoviše versku i nacionalnu toleranciju, sa podunavskog regiona. Na festivalu specijalne nagrade dobile su kolege sa RTV-a Irina Samopjan i Ljubenko Zvizdić.

Prvi put ove godine dodeljena je nagrada “Goran Dumanović” za najbolji scenario u znak sećanja na kolegu novinara koji od početka bio deo Profest festival. Nagrada je pripala Nataliji Škrinjar, Radio Tednik, Slovenija.

Na Festivalu autorskog filma zemalja Podunavskog regiona "Profest 2019" stiglo je 167 radijskih i televizijskih reportaža iz 13 zemlja Podunavlja. Program je uveličala pevačka grupa Kulturnog centra “Car Dušan Silni” iz Feketića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.