Produžena izložba dela Paje Jovanovića do 7. marta

Izvor: Blic, 22.Feb.2010, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžena izložba dela Paje Jovanovića do 7. marta

Izložba dela Paje Jovanovića u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu, posvećena 150. godišnjici rodjenja tog srpskog slikara, produžena je do 7. marta, saopšteno je iz Narodnog muzeja u Beogradu.

Izložbu koja je otvorena 23. decembra do sada je videlo više od 125.000 ljudi, zbog čega je i produžena, navodi se u saopštenju.

Na izložbi je predstavljeno 97 dela, nastalih tokom više od pet decenija, a u odabiru dela, akcenat je, u svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tematskim, odnosno žanrovskim grupama, stavljen na najreprezentativnija ostvarenja tog umetnika.

U izbor su uključena kako čuvena ostvarenja za koja je Jovanović dobio brojne nagrade, tako i slike nastale u njegovoj privatnoj sferi, koje otkrivaju neke od tema umetnikovog intimnog promišljanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba slika Paje Jovanovića u SANU

Izvor: S media, 22.Feb.2010

Izložba slika "Paja Jovanović/ Paul Jovanowitć" u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) produžena je do 7. marta zbog velikog interesovanja ljubitelja umetnosti, saopšteno je danas iz Narodnog muzeja. ..Ovu jedinstvenu izložbu do sada je videlo više od 120.000 posetilaca što govori...

Nastavak na S media...

Produžena izložba Paje Jovanovića

Izvor: Mondo, 23.Feb.2010, 10:51

Skoro stotinu dela Jovanovića možete pogledati do 7. marta, saopšteno je iz galerije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.