Producentkinja Snežana Panev dobitnik Eave stipendije

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Producentkinja Snežana Panev dobitnik Eave stipendije

BEOGRAD- Mlada srpska filmska producentkinja Snežana Penev, koproducent filmskog projekta "Spomenik Majklu Džeksonu", dobitnica je nagrade koprodukcijskog marketa Cinelink, Eave stipendije na upravo završenom 16. filmskom festivalu u Sarajevu.

Kako je saopštio scenarista i reditelj projekta "Spomenik Majklu Džeksonu" (Monument to Michael Jackson) Darko Lungulov, talenat naše mlade filmske producentkinje Penev zapažen je na 16. Sarajevskom festivalu, nagrađena je Eave stipendijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za profesionalni jednogodišnji progam koji kroz tri intezivna njorkshopa obrazuje i povezuje talentovane evropske producente i pomaže im da maksimalno razviju svoje projekte.

Penev je na Cinelinku učestvovala sa projektom "Spomenik Majklu Džeksonu" i taj projekat će razvijati u Eave programu. Stipendija je vredna 5 000 eura a mlada producentkinja će za troškove putovanja i smeštaja morati da potraži pomoć institucija i sponzora, istakao je Logunov.

On je dodao da će Penev biti treći producent iz Srbije koji će učestvovati u Eave programu. Iako joj je tek 26 godina, iza sebe ima rad na filmovima kao što su: "Tamo i ovde", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Look, stranger", "Travelator" i "Crna Zorica".

Producenti, diplomci Eave programa, zaslužni su za produkciju nekih od najuspešnijih evropskih filmova, dobitnika Kanskih nagrada i Oskara za strani film: "Falsifikator", " 4 meseca, 3 nedelje, 2 dana" i "Najsrećnija devojka na svetu" između ostalih, ocenio je Logunov.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Snežani Penev stipendija Eave

Izvor: B92, 04.Avg.2010

Mlada srpska filmska producentkinja Snežana Penev, koproducent filmskog projekta "Spomenik Majklu Džeksonu", dobitnica je nagrade koprodukcijskog marketa Cinelink, Eave stipendije na završenom 16. filmskom festivalu u Sarajevu...Kako je saopštio scenarista i reditelj projekta "Spomenik Majklu Džeksonu"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.