Prodato preko milion primeraka e-knjiga Dž.R.R. Martina

Izvor: Art-anima.com, 02.Okt.2011, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato preko milion primeraka e-knjiga Dž.R.R. Martina

Amazon.com je obznanio da je prodato preko milion kopija Kindl elektronskih knjiga Džordža R. R. Martina.
 
U poslednjih nekoliko meseci, pojedinačne knjige iz Martinovog serijala epske fantastike "Pesma leda i vatre" obrele su se na vrhovima bestseler lista zahvaljujući nedavno objavljenom romanu "Ples sa zmajevima", kao i izuzetnom uspehu prve sezone televizijske serije zasnovane na uvodnoj knjizi pomenutog serijala "Igri prestola".  
 
Martin je jedanaesti autor koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << je prodao preko milion kopija knjiga u elektronskom formatu posredstvom Amazonovog "Kindl Stora"čiime je ušao u Kindlov milionski klub. Ovom klubu već pripadaju švedski pisac krimi romana Stig Larson, pisac trilera Džejms Paterson, engleski filozof Džon Lok i drugi.
 
DŽ.R.R. Martin je tim povodom izjavio: "Gručo Marks je jednom rekao, 'Odbijam da se učlanim u bilo koji klub koji bi želeo mene za člana', ali čak i Gručo bi možda napravio izuzetak kada je u pitanju Kindlov milionski klub. Stvarno je uzbudljivo biti u njemu."
 
Martin se profesionalno bavi pisanjem od 1971. godine. Proveo je deset godina u Holivudu kao scenarista-producent radeći na serijama "Zona sumraka", "Lepotica i zver" i  brojnim drugim pilot projektima. Sredinom devedesetih vraća se prozi i počinje rad na serijalu epske fantastike "Pesma leda i vatre", koji trenutno broji pet knjiga.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.