Prodato milion knjiga

Izvor: Blic, 27.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodato milion knjiga

Knjižara „Stubovi kulture" obeležava deset godina od otvaranja, od one večeri 28. februara 1998. kada je glumac Rade Šerbedžija čitao pesme i plaćao trubače, a na stotine posetioca simbolično puštalo balone u tek osvojeno demokratsko nebo nad Beogradom. „Stubovi kulture" stoje i danas na Trgu Republike 5, malo umorni i deset godina stariji, ali spremni da sa svojim vlasnikom Predragom Markovićem, koji se vratio iz politike, nastave novim putem.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Uskoro ćemo da promovišemo tri novootkrivena mlada srpska pisca. Jedna od njih je kćerka Bore Todorovića - najavio je Predrag Marković.

On se juče, na prigodnoj tribini u Dvorani kulturnog centra, prisetio svih „scila i haribdi", ali i lepih trenutaka, kroz koje je knjižara prolazila: rada pod bombama, hapšenja knjižara tokom demontracija, ali i stvaranja knjižare sa novim konceptom za šta je najveću zaslugu pripisao prvom šefu knjižare Slavku Poledici, koji je „Stubove kulture" vodio od 1998. do 2003. godine.

- Knjižara je bila posebno otvorena za one izdavače koji nisu imali svoje objekte, kao što su Klio, Geopoetika, Oktoih, Paideja... i kasnije Mono i Manjana. Takođe, knjižara je morala da uvek da bude dostupna čitaocima i nije radila smo tri dana u godini, za Uskrs, Božić i Novu godinu. Postojao je i princip da ako neku knjigu nemamo, upućujemo kupce u druge privatne knjižare - kaže Marković. U ovih deset godina, „Stubovi kulture" prodali su milion knjiga. U isto vreme, sa polica knjižare ukradeno je knjga u vrednosti 130.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.