Prodanović, Marojević i Toholj

Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodanović, Marojević i Toholj

Mileta Prodanović

U najužem izboru za prestižno književno priznanje „Zlatni suncokret", poznato kao „Vitalova" nagrada, za knjigu godine našla su se dela „Šnit" Igora Marojevića („Laguna"), „Agnec" Milete Prodanovića („Vreme knjige") i „Venčanje u vozu" Miroslava Toholja („Zavod za udžbenike").



Kako je saopšteno na jučerašnjoj konferenciji za novinare, žiri (Jovan Zivlak i Nikola Strajnić) je zasedao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet puta i na sednici 28. januara sačinio je uži izbor, u skladu sa pravilnikom nagrade, i jednoglasno odabrao navedene naslove. Žiri je sa žaljenjem saopštio da „je naš dragi prijatelj i predsednik žirija prof. dr Tomislav Bekić preminuo. Sada kada izostaje iz rada žirija sa svojim dragocenim doprinosima, da će nam biti znatno teže da obavljamo ovaj posao. Zbog poštovanja doprinosa Tomislava Bekića, u žiri se neće ove godine kooptirati novi član". Dobitnik nagrade, koja podrazumeva novo izdanje knjige i novčani iznos u vrednosti od pet hiljada evra, biće poznat tokom februara. Pokrovitelj ovog književnog priznanja, koje se dodeljuje od 1996. godine, jeste Fabrika ulja i biljnih masti „Vital" iz Vrbasa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.