Prljav je, krvav, pun psovki i seksa: Stiže novi film o Kleopatri, evo ko će je tumačiti

Izvor: B92, 22.Jan.2024, 09:14

"Prljav je, krvav, pun psovki i seksa": Stiže novi film o Kleopatri, evo ko će je tumačiti

Najavljeno je snimanje novog filma "Kleopatra" o legendarnoj egipatskoj kraljici i potvrđeno je da će glavnu ulogu igrati Zendeja.

Denis Vilnev, reditelj filma "Dina", već se priprema za svoj sledeći veliki projekat. Film u kom će studio Soni pikčers predstaviti Zendeju u ulozi egipatske vladarke obećava da će biti izuzetno značajan u svetu kinematografije, a kritičari nagađaju da će ovo biti najupečatljivija i svakako najviše komentarisana uloga mlade glumice do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada, kao i da bi mogla da joj donese vredne nagrade.

Iako su razgovori o angažmanu Vilneva na filmu otpočeli još pre šest godina, detalji o projektu su bili retki i nepouzdani. Premijera ostvarenja "Dina 2" se očekuje sledeće godine, a američki mediji navode da će, u skladu sa tim, i snimanje istorijskog filma o egipatskoj kraljici početi ove godine.

Odabir Zendeje za ovu veliku ulogu izazvao je veliku pažnju u Holivudu. Osim pozitivnim komentarima, vest o njenom angažmanu propraćena je i kontroverzom izazvanom reakcijama korisnika društvenih mreža, koji njeno tumačenje Kleopatrinog lika nazivaju "black-washingom".

Prema informacijama koje je podelio poznati insajder Danijel Ričman, Vilnev je ulogu Oktavijana namenio Timotiju Šalameu, dok se razmatra mogućnost da Danijel Krejg tumači lik Cezara.

Scenario za film će potpisati Dejvid Skarpa, koji nagoveštava da će zaplet filma više ličiti na uzbudljiv politički triler nego na klasičnu istorijsku priču.

"Sa Kleopatrom, umesto da radimo na klasičnom prestižnom filmu od tri sata, sa lepezama, engleskim akcentom i sličnim stvarima, zaista tretiramo ovaj film kao politički triler. Prljav je, krvav, pun psovki, seksa i svega ostalog, i jednostavno ga posmatramo kao dvočasovni, kompaktan politički triler pun atentata. Idemo u suprotnom smeru u odnosu na ono što se od filma očekuje", rekao je Skarpa u intervjuu za "Holivud reporter" (The Hollywood Reporter).

Sa najavama da će snimanje početi ove godine, očekuje se da "Kleopatra" neće stići na veliko platno pre 2026, u zavisnosti od rasporeda snimanja, navodi Wannabe Magazine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.