Priznanja izdavačkoj kući Prometej

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja izdavačkoj kući Prometej

Novosadskom "Prometeju" dodeljena su značajna priznanja na sajmovima knjiga u Podgorici i Bijeljini za monografiju "Sveta gora fruškogorska" autora akademika Dejana Medakovića, saopštila je ta izdavačka kuća.

Najveće priznanje bijeljinskog Sajma knjiga za književno stvaranje "Semberija", koje se dodeljuje izdavačima, stručni žiri je jednoglasno dodelio "Prometeju", čime je novosadski izdavač drugi put za redom postao dobitnik te nagrade.

Lane je "Semberija" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodeljena "Prometeju" za "Veliki rečnik stranih reči i izraza", a prilikom svečanog uručenja ovogodišnjeg priznanja predstavnici te kuće su istakli da će dogodine "ozbiljno konkurisati" za treće osvajanje tog laskavog priznanja.

Najavljen je izlazak iz štampe kapitalnog dela "Biografije Srba zapadno od Dunava i Drine", u tri toma sa više od 4.000 stranica. 9.500 biografija i oko 5.000 fotografija.

Žiri podgoričkog Sajma knjiga je, u velikoj konkurenciji domaćih i stranih izlagača, "Prometeju" je dodelio nagradu za najbolje opremljenu knjigu "Sveta gora fruškogorska", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.