Prijave za 29. Festival televizijskog etnološkog filma u Kučevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave za 29. Festival televizijskog etnološkog filma u Kučevu

29. Festival televizijskog etnološkog filma - FESTEF 2020, biće održan u Kučevu od 20. do 24.7.2020. godine.

Filmove možete prijaviti na dva načina, popunom i slanjem obrasca putem elektronske pošte (word format), uz dostavu linka za pregled filma, ili slanjem odštampane prijave i filma na DVD-nosaču u formatu mp4, mp2, mpg, mov, ili avi. Takođe, prijavu možete obaviti i putem elektronske prijave na veb sajtu clikforfestivals.com.

Rok za prijave je 15.05.2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine.

Film koji se prijavljuje u konkurenciji za nagrade treba da bude proizveden u periodu do tri godine pred Festival (2018, 2019 ili 2020. godine). Ukoliko film šaljete iz inostranstva, treba da ga pošaljete kao običnu pošiljku (zbog carinskih formalnosti).

O rezultatima selekcije bićete obavešteni nakon 15.6.2020. godine.

Festival ima ukupno 9 nagrada: 7 u domaćoj i 2 u međunarodnoj selekciji.

Grand prix FESTEF-a "Zlatni pastir" dodeljuje se najboljem filmu festivala. "Srebrni pastir" dodeljuje se najboljim ostvarenjima u kategorijama: etnološki zapis, režija, scenario, kamera, montaža i amaterski film.

Za filmove strane proizvodnje dodeljuje se "Zlatni pastir" i povelja "Cedric Dallier", za Najbolji etnološki film strane proizvodnje i "Srebni pastir" za izuzetan rad u nekoj delatnosti unutar proizvodnje etnološkog filma.

Organizator Festivala obezbeđuje dva dana smeštaj (noćenje sa doručkom) po jednom predstavniku svakog filma koji je ušao u zvaničnu konkurenciju. Autori sami prijavljuju dane kada će boraviti u Kučevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.