Preminuo slikar Velizar Krstić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2020, 13:02

Preminuo slikar Velizar Krstić

Redovni profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, slikar Velizar Krstić, umro je jutros u 74. godini, objavili su njegovi prijatelji.

Krstić je dobitnik mnogih nacionalnih i inostranih nagrada, sa neizmerno velikim opusom, a iza sebe je ostavio čitav niz grafika, sitne plastike, slika izdašnog kolorita i upečatljivih nacionalnih okvira.

Rođen je 1947 godine u Oreovcu kod Niša, na odseku slikarstva beogradske Akademije likovnih umetnosti je diplomirao 1972. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, potom je 1973-74. studirao na Likovnoj akademiji u Beču, a 1976. je završio poslediplomske studije u Beogradu.

Jedno vreme je, od 1996. godine, bio i gostujući profesor na akademiji u Solunu, gde je pre toga, 1979. takođe studirao kao stipendista grčke Vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slikar Velizar Krstić jutros preminuo u 74. godini posle duže bolesti

Izvor: Danas, 22.Dec.2020

Redovni profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u penziji, slikar, skulptor i grafičar Velizar Krstić preminuo je jutros u 74. godini, posle duže bolesti, objavila je njegova porodica.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.