Preminuo proslavljeni glumac i dramski pisac Sem Šepard

Izvor: B92, 31.Jul.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo proslavljeni glumac i dramski pisac Sem Šepard

Proslavljeni glumac, dramski pisac i reditelj Sem Šepard preminuo je prošlog četvrtka u svom domu u Kentakiju, u 73. godini.

Predstvanik porodice Šepard je saopštio da su uzrok smrti glumca bile komplikacije u vezi sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom, tzv. Lu Gerigovim bolešću, od koje je on bolovao.

Šepard je bio jedan od najvažnijih i najuticajnijih ranih pisaca pozorišnog pokreta "Off Broadway", koji se u svojim komadima često bavio tamnom stranom života >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američke porodice. Za tekst predstave "Buried Child" nagrađen je Pulicerovom nagradom za dramu 1979. godine.

Kao glumac, Šepard je bio nominovan za Oskara za sporednu ulogu u filmu "Put u kosmos" (The Right Stuff.) iz 1983. godine.

Njegov poslednji uloga bila je u Netfliksovoj seriji "Bloodline", gde je tumačio ulogu Roberta Rejburna. Glumio je i u pozorištu, gde je za ulogu u predstvi "A Number", u "Off Broadway" produkciji, pobrao odlične kritike.

Šepard je poznat i kao autor kratkih priča, eseja, memoara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo Sem Šepard

Izvor: Story, 31.Jul.2017

Američki dramski pisac, scenarista, glumac i režiser Sem Šepard preminuo u 74. godini. Proslavljeni avangardni umetnik preminuo je danas u svom domu u Kentakiju. Објава коју дели BBC News (@bbcnews) дана 31. Јул 2017. у 9:14 PDT Predstavnik porodice Sema Šeparda naveo je da...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.