Preminuo pevač čuvenog rok benda

Izvor: B92, 27.Jun.2021, 10:54

Preminuo pevač čuvenog rok benda

Pevač grupe Skid Row Džoni Solindžer (Johnny Solinger) umro je u 56. godini života, nakon što je rekao fanovima da ima oštećenje funkcije jetre.

Ostali članovi benda potvrdili su tužnu vest, preneo je "San".

"Ožalošćeni smo što čujemo vesti o našem bratu Džoniju Solindžeru, naše misli su sa njegovom porodicom, prijateljima i fanovima", naveli su.

"Neka je bog s tobom. Pozdravi Skrepija u naše ime", dodali su Rejčel Bolan, ZP Tiart, Snejk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sabo, Rob Hamersmit i Skoti Hil.

Solindžer je u maju otkrio fanovima da ima zdravstvenih tegoba.

"U bolnici sam poslednjih mesec dana. Dijagnostikovana mi je oštećena funkcija jetre, a prognoza nije dobra. Kao većina muzičara nemam zdravstveno osiguranje i veoma je teško dobiti pravilnu negu bez njega", naveo je on.

Solindžer je naveo da uzima "najmanje sedam različitih lekova" i da svaka dva dana mora da ide na izvlačenje tečnosti iz abdomena.

"Izgubio sam mnogo snage i takođe će mi trebati fizikalna terapija", rekao je on, dodajući da je bio primoran da sakuplja fondove kako bi platio svoje bolničke račune i negu.

"Ne bih vas ovo tražio da zaista ne trebam vašu pomoć, ali nažalost u ovom sam stanju", poručio je fanovima, dodajući da se brzo umara i da ga stoga ne zovu na telefon ili šalju poruke ukoliko nije apsolutno neophodno.

"Volim vas sve", rekao je na kraju, zahvaljujući za pomoć.

Solindžer je postao slavan kao frontmen grupe Skid Row kad se bend reformisao 1999. Prethodno su se raspali 1996, kad je grupu napustio Sebastijan Bah.

Muzičar je bio na dva albuma benda i dva EP-a pre nego što je otišao u aprilu 2015. i zamenjen je Tonijem Harnelom, koji je otišao svega osam meseci kasnije. Solindžer je rekao da je otišao da napravi solo karijeru ali je bend tvrdio da su ga isterali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo Džoni Solindžer, bivši pjevač grupe “Skid Row”

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2021

VAŠINGTON - Bivši pjevač čuvene američke hard rok grupe “Skid rou” Džoni Solindžer preminuo je u 56. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.