Preminuo glumac, scenarista i režiser Sem Šepard

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac, scenarista i režiser Sem Šepard

Umetnikova porodica navodi da je uzrok smrti komplikacija Lu Gerigove bolesti Američki glumac, scenarista i režiser Sem Šepard, dobitnik Pulicerove nagrade za dramu iz 1979. godine, umro je u 74. godini, saopštio je danas portparol porodice.Kako se navodi, Šepard je preminuo u četvrtak u svojoj kući u Kentakiju usled komplikacija nastalih zbog amiotrofične lateralne skleroze, odnosno Lu Gerigove bolesti.Šepard, koji je odrastao na jednom ranču u Kaliforniji, autor >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je 44 pozorišna komada, nekoliko knjiga kratkih priča, eseja i memoara. Osvojio je Pulicerovu nagradu za dramu za komad "Buried child" iz 1979. godine, preneo je AP.Glumio je u desetak filmova, a za ulogu u filmu "The Right Stuff" iz 1983. bio je nominovan za Oskara.Glumio je i sa Džulijom Roberts u filmu "Dosije Pelikan".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo glumac Sem Šepard

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2017

Američki glumac, scenarista i režiser Sem Šepard, dobitnik Pulicerove nagrade za dramu iz 1979. godine, umro je u 74. godini, saopštio je danas portparol porodice...Kako se navodi, Šepard je preminuo u četvrtak u svojoj kući u Kentakiju usled komplikacija nastalih zbog amiotrofične lateralne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.