Preminuo glumac Veselin Stijović

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2023, 12:11

Preminuo glumac Veselin Stijović

Sahrana će se obaviti u sredu 18. oktobra u 15.15 časova na Novom bežanijskom groblju.

U subotu 14. oktobra 2023. godine u Beogradu je preminuo glumac Pozorišta na Terazijama Veselin Stijović.

Rođen je 21. avgusta 1948. godine u Ivangradu. Karijeru je započeo u Narodnom pozorištu u Prištini, da bi 1978. godine postao stalni član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama u kom ostaje do odlaska u penziju (2013).

Kao glumac sa izrazito >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pevačkim sposobnostima, ostvario je preko 20 premijera u svom matičnom pozorištu: Splitski akvarel, Vesela udovica, Kandid, Ljubavno pismo, Kneginja čardaša, Jalta Jalta, Priča o konju, Cigani lete u nebo, Čovek od La Manče, Neki to vole vruće, Golje, Spusti se na zemlju i mnoge druge.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VELIKA TUGA Umro poznati srpski glumac iz serija "Bela lađa" i "Selo gori, a baba se češlja"

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2023

Sahrana će se obaviti u sredu 18. oktobra u 15.15 časova na Novom bežanijskom groblju...U subotu 14. oktobra 2023. godine u Beogradu je preminuo glumac Pozorišta na Terazijama Veselin Stijović...Rođen je 21. avgusta 1948. godine u Ivangradu. Karijeru je započeo u Narodnom pozorištu u Prištini,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.