Preminuo glumac Semjuel I. Rajt, kraba iz Male sirene

Izvor: B92, 26.Maj.2021, 19:37

Preminuo glumac Semjuel I. Rajt, kraba iz "Male sirene"

Glumac i muzičar Semjuel I. Rajt, poznat po kultnoj ulozi krabe Sebastijana u Diznijevom filmu „Mala sirena“, preminuo je u 74. godini.

Ćerka Semjuela I. Rajta, Di, potvrdila je za Holivud reporter da je njen otac mirno preminuo u svom domu posle borbe sa rakom prostate.

Jedno do prvih Rajtovih pojavljivanja na sceni Brodveja bilo je u predstavi Isus Hrist superstar početkom sedamdesetih.

U tridesetogodišnjoj filmskoj karijeri ostao je upamćen po ulozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << simpatične krabe Sebastijana u sva tri Diznijeva filma Mala sirena od 1989. do 2008. godine, a njegovo nezaboravno izvođenje poznate pesme Pod morem doprinelo je da ova numera dobije Oskara za najbolju originalnu pesmu 1990. godine.

Rajt je 1991. godine u intervjuu za Los Anđeles tajms otkrio da u svom domu u Njujorku ima kolekciju malih crvenih rakova, koju je opisao kao toliko lepu „da mislite da živite u Diznijevom crtanom filmu“.

„Svaki put kada prođem pored nekog od njih osvrnem se i kažem, 'hvala ti za ovu kuću, za školovanje moje dece i činjenicu da više ne moramo da jedemo kačamak sa sirom‘“, dodao je Rajt u pomenutom intervjuu.

Osim krabe Sebastijana, Semjuel I. Rajt je igrao ulogu Mufase u originalnoj postavci Kralja lavova na Brodveju krajem devedesetih.

"Možda pamtite njegov prelepi glas kao Sebastijana u Maloj sireni, ali on je bio naša Mufasa u Kralju lavova. I kakav je to kralj bio“, podelila je društvenim mrežama glumica Toni Hiter Hedli.

Među ostalim ulogama, izdvaja se i uloga džez zvezde Dizija Gilespija u filmu Ptica Klinta Istvuda.

Vest o njegovoj smrti objavljena je i na stranici na Fejsbuku njujorške opštine Grad Montgomeri u kojoj je Rajt živeo, u kojoj mu je odata iskrena počast rečima da je "voleo da zabavlja, da nasmeje ljude i da voli".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo glumac Semjuel I. Rajt, kraba iz "Male sirene"

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2021

Glumac i muzičar Semjuel I. Rajt, poznat po kultnoj ulozi krabe Sebastijana u Diznijevom filmu "Mala sirena", preminuo je u 74. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.