Preminuo glumac Predrag Vušović

Izvor: B92, 17.Feb.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Predrag Vušović

Hrvatski glumac Predrag Vušović umro je danas u Zagrebu u 51. godini od posledica moždanog udara, saopštilo je njegovo matično pozorište Gavella.

Glumac je moždani udar imao pre četiri dana od kada se nalazio u komi. Jedan od najpoznatijih glumaca svoje generacije već godinama je bio vezan uz pozorište Gavella i rodni Dubrovnik u kojem je redovno otvarao Dubrovačke letnje igre.

Mlađe generacije pamtiće ga po televizijskim serijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Bitange i princeze", i "Odmori se, zaslužio si", kao i po upečatljivoj ulozi u filmovima "Maršal", "Kako je počeo rat na mom otoku" i "Nije kraj" reditelja Vinka Brešana.

Prvu televizijsku ulogu Predrag Vušović Pređo je imao u seriji "Putovanje u Vučjak" 1986. Rođen je 1960. godine u Kotoru, a glumačku karijeru počeo je u Dubrovniku i pozorištu "Mali Marin Držić" 1970. ulogom Toma Sojera.

Od 1996. bio je zaposlen je u zagrebačkom pozorištu Gavella.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.