Preminuo glumac Kristofer Plamer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2021, 20:53

Preminuo glumac Kristofer Plamer

Kanadski glumac Kristofer Plamer preminuo je danas u devedesetdrugoj godini, saopštio je portal "Deadline Hollywood“.

Filmski, televizijski i pozorišni glumac, nagrađen Oskarom za sporednu ulogu u filmu "Početnici“ 2011. godine, preminuo je, kako portal navodi, u tišini svog doma u američkoj državi Konktikat.

"Kris je bio dobar čovek koji je duboko voleo i poštovao svoju profesiju, čovek s divnim starim manirima, dobrodušnim humorom i sugestivnim glasom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je zvučao kao muzika“, rekao je Lu Pit, njegov dugogodišnjji prijatelj i menadžer, preneli su holivudski mediji.

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga ostaće lik udovca, kapetana Fon Trapa u mjuziklu "Moje pesme, moji snovi“, snimljenog 1965. godine u kojem je igrao sa Džuli Endruz.

Plamer se ženio tri puta, a iz prvog braka s glumicom Tami Grams ima ćerku Amandu koja je pošla očevim stopama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.