Preminuo Nebojša Glogovac

Izvor: B92, 09.Feb.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Nebojša Glogovac

Glumac Nebojša Glogovac umro je u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je agenciji Beta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

"Zauvek u mom srcu. Sa anđelima mili moj...", napisala je glumica.

Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana Glogovca i njegove supruge Milene. Porodica se iz Trebinja preselila u Opovo, a potom u Pančevo, gde je Nebojšin otac 1977. godine postao prota.

Jedna od prvih uloga koju je odigrao bila je u popularnoj TV seriji "Bolji život" (1987), gde je igrao školskog druga Slobodana Popadića.

Glumu je upisao 1990. godine na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim u klasi studirali su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac će ostati upamćen po brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Neke od njih su: "Zlatna arena" Filmskog festivala u Puli, Nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Nagrada "Zoran Radmilović" i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje.

Njegova prva filmska uloga bila je u filmu "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila, a prvu glavnu ulogu na velikom platnu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", u kome je tumačio lik Bogdana.

Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića u televizijskoj seriji "Porodično blago". Zapažene uloge je ostvario u filmovima: "Bure baruta", "Nebeska udica", "Kad porastem postaću Kengur", "Munje"…

Kako veoma uspešan pozorišni glumac ostvario je uloge u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"...

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u televizijskoj seriji "Nemanjići - Rađanje kraljevine", gde je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.