Preminuo Kornelije Kovač

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2022, 08:23

Preminuo Kornelije Kovač

Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. godini danas u Beogradu. Uzrok smrti za sada nije poznat.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, pridružio se sarajevskom najpopularnijem rok bendu, Indeksima. Sa njima je bio na dvomesečnoj turneji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Rusiji.

Kornelije Bata Kovač postaje član Indeksa 1966. godine.

Septembra 1968. godine Kornelije se preselio u Beograd gde je osnovao Korni grupu, koja je 1974. predstavljala SFR Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije.

Kornelije Kovač je pisao muziku za pozorište, filmove i televiziju.

Aleksandra Kovač: Do zvezda i nazad

Dragi prijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije sinoć preminuo u svojoj 81.godini, napisala je danas na Instagramu Aleksandra Kovač, ćerka čuvenog kompozitora Kornelija Kovača.

Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti.

Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad, poručila je Aleksandra Kovač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.