Izvor: SEEcult.org, 27.Avg.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Dragan Klaić

Ugledni teatrolog i analitičar kulture Dragan Klaić, predavač, istoričar i kritičar pozorišne umetnosti, kao i osnivač i aktivan član više evropskih pozorišnih organizacija i mreža, preminuo je 25. avgusta u Holandiji, saopštila je Međunarodna mreža za izvođačke umetnosti (IETM) u Briselu, čiji je bio aktivan član još od njenih početaka. IETM je saopštio da će Klaić svima izuzetno nedostajati, izražavajući saučešće njegovoj porodici.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro teatrolog Dragan Klaić

Izvor: Beta, 28.Avg.2011, 12:51

BRISEL, 28. avgusta 2011. (Beta) - Teatrolog i kulturolog Dragan Klaić preminuo je u Amsterdamu u 61. godini, saopštila je Medjunarodna mreža za izvodjačke umetnosti (IETM) iz Brisela...Klaić je bio i pozorišni kritičar i istoričar. Bio je osnivač više evropskih pozorišnih organizacija...Živeo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.