Preminula pevačica Dubravka Nešović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula pevačica Dubravka Nešović

Pevačica starogradske, narodne muzike i romansi Dubravka Nešović preminula je u 87. godini u Beogradu.

Rođena u Novom Bečeju, Dubravka je muzikom počela da se bavi u Nišu i, zatim, u Beogradu, prenose "Novosti".

Dobivši državnu stipendiju, pružena joj je prilika i da se usavršava u belgijskom Brižu, gde je postala prvi magistar srednjovekovne duhovne muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Vrsna umetnica je svojevremeno prva zapevala neprolaznu kafansku pesmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Bolujem ja, boluješ ti".

Objavila je 18 singlova, pet albuma i dva kompakt-diska. Pevala je, pored srpskog, i na ruskom i mađarskom jeziku. Učestvovala je na više od 3.500 humanitarnih koncerata. Nastupala je na mnogim festivalima, a pojavila se i u nekoliko popularnih filmova i TV serija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminula pjevačica Dubravka Nešović

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2019

Pjevačica starogradske, narodne muzike i romansi Dubravka Nešović preminula je u 87. godini u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.