Preminula Slađana Milošević, rok princeza bivše Jugoslavije

Izvor: VOA, 26.Mar.2024, 15:11

Preminula Slađana Milošević, "rok princeza" bivše Jugoslavije

BEOGRAD — Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je u utorak u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović. Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici, posle kraće bolesti, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni. Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri". Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog dugmeta. Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav". Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister". Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nepravda koja se svima obila o glavu: Slađana Milošević pokušala je da ode na Evroviziju sa OVOM PESMOM koja je postala hit za sva vremena

Izvor: Blic, 26.Mar.2024

Slađana Milošević umrla je nakon kraće bolesti u Beogradu, a tužne vesti potvrdila je njena prijateljica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.