Preminula američka glumica Kirsti Eli, zvezda kultne serije Cheers

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 09:47

Preminula američka glumica Kirsti Eli, zvezda kultne serije "Cheers"

Američka glumica Kirsti Eli, dvostruka dobitnica Emija, umrla je u 71. godini posle kratke borbe sa rakom, saopštila je njena porodica.

Najpoznatija je po ulozi u humorističkoj seriji "Kafić uzdravlje" iz 80-ih i 90-ih.

"Sa tugom vas obaveštavamo da je naša neverovatna, neustrašiva i voljena majka preminula", napisala su njena deca.

Eli je osvojila Emi nagradu za ulogu vlasnice paba u popularnoj seriji.

Rođena je u Vičiti u Kanzasu, a glumila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u filmovima "Zvezdane staze 2: Kanov gnev", "Umreti od lepote" i serijalu "Gle ko to govori".

"U saopštenju porodice se ne navodi od koje vrste raka je glumica bolovala, ali se ističe da je tek nedavno otkriven", prenosi BBC.

Bila je okružena najbližom porodicom, borila se do kraja, a ostavila nam je njenu njenu beskrajnu radost življenja i avanture, navedeno je u objavi porodice.

Džon Travolta, koji je sa njom glumio u "Gle ko to govori", odao joj je počast na društvenoj mreži Instagram.

Sa Kirsti sam imao jedan od najposebnijih odnosa. Volim te Kirsti, napisao je, uz njenu fotografiju.

Drugi Emi za najbolju glavnu glumicu osvojila je za televizijski film "Davidova majka".

Kirsti Eli je rođena u Wichiti, Kanzas 1951. godine, a preselila se u Los Anđeles 1980. godine, gde je bila dizajner interijera. Godine 1982. započela je svoju filmsku karijeru u ostvarenju "Star Trek II: The Wrath of Khan", koje je ubrzo pratila s ulogom u filmu "Blind Date" i mini serijom "North and South" iz 1985. Dve godine kasnije glumila je uz Marka Harmona u hit komediji Carla Reinera "Summer School". Iste te godine je Kirsti zamenila Shelley Long u NBC-jevoj seriji "Cheers", koja je bila među najboljim televizijskim komedijama. 1991. godine, je osvojila Emmy za tu ulogu, dok je njen drugi Emmy dobila za film "David’s Mother" iz 1994. godine, u kojem je glumila majku tinejdžera sa autizmom.

Njen vrhunac u karijeri je takođe uključivao NBC-jev "Veronica’s Closet" (1997-2000), komediju Showtimea iz 2005. "Fat Actress" i ulogu s Džonom Travoltom u tri filma "Look Who’s Talking", trilogiji koja je započela 1989. godine. Kirsti je radila i kao glasnogovornica sistema za mršavljenje Jenny Craig, a zatim su se razišli te je osnovala vlastitu kompaniju Organic Liaisons. Kasnije se vratila Jenny Craig, koja je kupila njenu kompaniju.

Takođe, u takmičenju "Dancing With the Stars" 2011. osvojila je drugo mesto, a 2013. je predstavila TV sitkom pod nazivom "Kirstie" koji je otkazan nakon jedne sezone. Bila je i u drugoj sezoni serije "Scream Queens" 2016., a ranije ove godine pojavila se u sedmoj sezoni zabavnog showa "The Masked Singer".

U proteklih nekoliko godina, Eli je privlačila pažnju i svojim političkim stavovima te je postala aktivna, a ponekad i borbena na društvenim mrežama. Ona je na Twitteru objavila svoju podršku predsedničkoj kampanji Donalda Trampa, zatim ju je povukla, a potom i rekla da je glasala za njega. Zbog javnog iznošenja političkih stavova tvrdila je da su je mnogi u Hollywoodu šikanirali.

Tokom 2020. godine Eli je kritikovala Akademiju filmskih umetnosti i nauka zbog uključivanja LGBTQ+ u svoja dela, kada je morala postojati raznolikost da bi se razmatrao za nagradu za najbolji film. Nije to prihvatila i mislila je da je to nametanje, pa je na Twitteru objavila da je to sramota i način kontrole umetnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.