Preminula Usnija Redžepova

Izvor: B92, 01.Okt.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Usnija Redžepova

Poznata pevačica Usnija Redžepova preminula je danas u Beogradu u 70. godini od posledica raka pluća.

Pevačica se dugo borila sa ovom bolešću, a poslednjih par meseci stanje joj se znatno pogoršalo.

Čuvena pevačica romskog i turskog porekla imala je bogatu karijeru i ostavila je neizbrisiv trag u narodnoj muzici, a glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina.

U ulozi pevačice pojavila se u filmu "Derviš i smrt" iz 1974. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nacionalnu penziju Republike Srbije dobila je 2012. godine zbog vrhunskog doprinosa nacionalnoj kulturi.

Redžepova je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici pre svega pesmama juga - "Kazu,j krčmo džerimo", "Zbog tebe, mori, Leno", "Rasule se kose moje", "Od Niša do Vranja", "Ja sa juga, ti sa severa", "Živote moj"...

Sahrana poznate pevačice održaće se u rodnom Skoplju, a komemoracija u Beogradu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.