Preminula Marija fon Trap

Izvor: Beta, 23.Feb.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Marija fon Trap

STOUV, 23. februara 2014. (Beta-AP) - Marija fon Trap (Maria von Trapp), članica muzičke porodice čiji je beg iz Austrije u vreme nacizma bio osnov za čuveni mjuzikl "Moje pesme, moji snovi" (The Sound of Music), preminula je u 99. godini.

Ona je, po rečima njenog brata Johanesa fon Trapa (Johannes von Trapp), preminula u utorak u svom domu u američkoj državi Vermont.

"Ona je bila divna žena i bila je jedna od onih zaista dobrih ljudi", rekao je Johanes fon Trap. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

Marija fon Trap bila je poslednji preživeli član sedmočlane grupe muzičara iz porodice Trap, koja se proslavila mjuziklom "Moje pesme, moji snovi".

Njihova priča bila je osnov za taj mjuzikl koji se na repertoraru Brodveja pojavio 1959. godine, a 1965. godine je snimljen istoimeni film sa Džuli Endrus i Kristoferom Plamerom. Film je dobio Oskara za najbolji film.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Umrla Marija fon Trap

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2014, 04:19

Marija fon Trap, članica muzičke porodice čiji je beg iz Austrije u vreme nacizma bio osnov za čuveni mjuzikl "Moje pesme, moji snovi" (The Sound of Music), preminula je u 99. godini...Ona je, po rečima njenog brata Johanesa fon Trapa, preminula u utorak u svom domu u američkoj državi Vermont..."Ona...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.