Premijera predstave Zaljubljivanje u Pozorištu mladih

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Zaljubljivanje" u Pozorištu mladih

Premijera interaktivne predstave "Zaljubljivanje", priznate rediteljke Olje Ðorđević, biće izvedena večeras od 20 sati u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Ovaj projekat rediteljke Olje Ðorđević nastavak je njenog stvaralaštva koji je usmeren ka publici, pa će predstava "Zaljubljivanje" doneti umetničku inovativnost u tumačenju nepresušne teme - ljubavi.

Po mišljenju rediteljke, ljubav je večita i nepresušna tema, a najlepši stihovi svetske poezije napisani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su o ljubavi.

"Ljubav je bila inspiracija za remek dela velikih slikara. Najznačajniji romani i drame, filmska i televizijska klasika, svi dele ovu svima blisku, temu. Zbog ljubavi se dešavaju najlepše i najtragičnije stvari u životu. Zbog ljubavi se vode i ratovi", rekla je rediteljka.

"Zaljubljivanje" je predstava u kojoj dvoje mladih ljudi tek počinju svoju ljubavnu priču, a na svaku ljubavnu priču uvek utiče gomila spoljašnjih okolnosti.

Zbog toga će na ovu našu, u nekim scenama, publika imati presudnu ulogu, uticaće na njihove odluke, a samim tim i zajedno sa glumcima, kreirati tok radnje.

Na taj način, kao što je svaka ljubavna priča jedinstvena i posebna, svako izvođenje ove predstave će biti jedinstveno i nikad isto. Predstava je veoma komična i romantična ljubavna priča.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.