Premijera predstave Rodoljubac u Zvezdara teatru

Izvor: B92, 23.Jan.2015, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Rodoljubac" u Zvezdara teatru

Predstava "Rodoljubac" o Jovanu Steriji Popoviću, po tekstu Milovana Vitezovića, u adaptaciji i režiji Nebojše Bradića, biće premijerno izvedena večeras na sceni "Danilo Bata Stojković" Zvezdara teatra.

Naslovni lik igra Igor Đordjević, a Sterijinog oca Radoslav Milenković. U ansamblu su Isidora Minić (supruga), Zorana Bećić (majka i balerina, neprebolna ljubav), Dejan Lutkić (Kraljević Marko i Toma Vučić) i Ivan Janketić (gajdaš koji svira Mocarta).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Scenografiju potpisuju Bradić i Mile Jeremić, kostime Marina Vukasović Medenica, a kompozitor je Zoran Erić.

Dramaturg predstave Dušan Kovačević, upravnik Zvezdara teatra koji već ima predstavu "Rođendan gospodina Nušića", najavio je plan da sledeća predstava bude posvećena Radoju Domanoviću.

"To je davnašnja želja da neke od izuzetno važnih ljudi, pre svega za pozorište, vidimo na sceni, ne samo njihova dela koja su igrana i poznata, već njihove živote kroz koje se može tumačiti i objasniti zašto su pisali baš to što su pisali, kako su živeli, koje je to vreme bilo iz kog su nastali ti nama poznati komadi, šta mi to o njima znamo, a šta - mnogo - ne znamo", kaže Kovačević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.