Premijera predstave Robin Hud 7. oktobra u UK Vuk Karadžić

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Robin Hud" 7. oktobra u UK Vuk Karadžić

Premijera predstave "Robin Hud" po tekstu Slobodana Obradovića u režiji Veljka Mićunovića u izvođenju ansambla Pozorišta Boško Buha biće održana u nedelju, 7. oktobra, na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić", najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Premijera za decu zakazana je u 12 časova, a za odrasle u 20.

Pisac teksta po kojem je nastala predstava "Robin Hud", Slobodan Obradović, kazao je da je deo generacije koja pamti postojanje samo dva televizijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kanala.

"Na jednom od njih je prikazan film "Robin Hud", verzija iz tridesetih godina prošlog veka sa Erolom Flinom i tada sam bio sam potpuno inficiran tim ostvarenjem. Taj film me je kupio kao avantura. Tako smo i mi zamislili predstavu - kao avanturu za publiku", kazao je Obradović.

On napominje da je kopča priče o Robinu Hudu sa današnjim vremenom, ideja o veri u posedovanje čistog obraza.

"U današnjem vremenu se plasira priča da je dobro imati obraz kao đon. Baš zbog toga je važno da se deci prenese informacija o vrlinama. U ljudima i dalje postoji, poštenje hrabrost, čestitost... Vrline su vredne da neko postane buntovnik sa razlogom, što se dogodilo Robinu Hudu", kazao je Obradović.

Reditelj Veljko Mićunović, istakao je da je za njega najveću inspiraciju u procesu rada na predstavi predstavljala paradoksalna činjenica da većina današnje dece nema pojma ko je Robin Hud.

"Za mene je u mom odrastanju Robin Hud bio temelj vaspitanja. danas živimo u društvu instant vrednosti u kojem deca nisu čula za vrline Robina Huda. Društvu u kojem su deca preplavljena lošim i opsanim informacijama. Zato je naša predstava i za roditelje i njihovu decu", kazao je Mićunović i dodao da je zajedno sa ansamlom napravio vrlo energičnu predstavu.

Mladi glumac Aleksandar Vučković biće u naslovnoj ulozi i ističe da je Robin Hud njegova prva uloga u beogradskim pozorištima.

"Prva pa glavna...Pokušali smo da sledimo rediteljski koncept. Imao sam bojazan kako ću odigrati junaka iz srednjevekovnih legendi, jer je o Robinu Hudu mnogo toga napisano, ali sam odlučio da budem buntovan, nemaran i blag", kazao je Vučković.

Osim njega na sceni UK "Vuk Karadžić" na premijeri predstave naći će se i Jelena Trkulja, Nemanja Oliverić, Viktor Savić, Katarina Gojković, Draga Chirić, Mihailo Laptošević, Branislav Platiša u alternaciji sa Markom Gverom, Marko Janjić, Nenad Nenadović, Mihailo Perišić i Mihajlo Jovanović.

Kostimograf predstave je Maria Marković Milojev, scenograf Vesna Popović, dok je muziku napisala Irena Popović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Buntovnik sa razlogom

Izvor: SEEcult.org, 05.Okt.2018

Predstava “Robin Hud” prema tekstu Slobodana Obradovića, u režiji Veljka Mićunovića, koju će ansambl pozorišta “Boško Buha” premijerno izvesti 7. oktobra na sceni Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu, podsetiće na pomalo zaboravljenu, a vecno aktuelnu priču o...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.