Premijera predstave Iz jezera čovek mi je napunio grudi snom  na Dan pozorišta u Somboru (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 17:55

Premijera predstave "Iz jezera čovek mi je napunio grudi snom" na Dan pozorišta u Somboru (AUDIO)

Osam teatara u Vojvodini, među kojima je i Narodno pozorište Sombor, ove godine obeležava jubilej - 75 godina profesionalnog pozorišta. Somborski teatar sezonu je započeo gostovanjem u Osijeku, a prvu premijeru imaće u novembru.

"S obzirom na epidemijske okolonosti i da je "Semper Idem" jedna velika predstava sa 40 učesnika, smatramo uspehom što smo mogli da odemo u Osijek i gostovanje je lepo prošlo", rekla je upravnica Nardonog pozorišta Sombor Bojana Kovačević. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U pripremi je nova predstava "Iz jezera čovek mi je napunio grudi snom" po drami mlade autorke Nine Plavanjac. Premijera je predviđena za 25. novembar kada će biti obeležen Dan pozorišta i 139 godina od osnivanja. Predstavu potpisuje evropski reditelj Marjan Nećak, koji prvi put režira u Srbiji.

Bojana Kovačević je najavila početak rada na novom projektu sa režiserom Andrašom Urbanom, a premijeru za polovinu decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.