Premijera Šekspirove Bure u SNP-u - komad o mržnji i osveti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 20:21

Premijera Šekspirove "Bure" u SNP-u - komad o mržnji i osveti

Premijera komada "Bura", prema Šekspirovom delu, u režiji Kokana Mladenovića, biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu u četvrtak i petak.

Komad "Bura" kojim se Šekspir oprostio od pozorišta, koje neki smatraju da njim prevladava gorčina izgubljenih nada, u adaptaciji Kokana Mladenovića i Svetislava Jovanova u prvi plan stavljaju fenomene koji vernije definišu pitanja sveta u kojem živimo.

"Za nas je to komad o mržnji i osveti. Bura je poslednji Šekspirov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komad za koji tetarolozi kažu da je o mudrosti, praštanju i pomirenju, ali pošto ja ne vidim da mi živimo na prostoru koji ima dodirne tačke sa mudrošću i pomirenjem, mislim da nam je bliži ovaj o mržnji i osveti", kazao je Kokan Mladenović, reditelj.

Uz intervencije, autorska ekipa kaže da je predstava kompletan Šekspir.

U Buri je priliku da zaigra dobilo i troje studenata Novosadske Akademije umetnosti.

"Bilo je zanimljivo i inspirativno u celom procesu. Kasting je bio zanimljiv, cela klasa je bila na kastingu i bilo je prijatno iskustvo", saopštila je Jelena Lončar, glumica.

Dva premijerna izvođenja predstave zakazana su za 29. i 30. oktobar, a prva izvođenja za novembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.