Premijera Hubačevog Berlinskog zida 21. oktobra u SNP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2021, 19:22

Premijera Hubačevog "Berlinskog zida" 21. oktobra u SNP-u

Predstava "Berlinski zid - Kad se mi mrtvi zaigramo živih", po drami i u režiji Željka Hubača, biće premijerno izvedena 21. oktobra na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, saopšteno je danas iz ove institucije.

Hubačev komad govori o tragediji dve porodice - srpske i albanske.

"Mi pričamo priču o podelama unutar porodica koje urušavaju pojedinačne sudbine bez obzira na istoriju. Rat na Kosovu i Metohiji je bio katalizator tog tragičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procesa, ali on bi se dogodio i bez ovog rata. Govorimo o složenim odnosima koji dovode do kraha pojedinaca i porodica, sa istorijom i bez nje", ističe Hubač.

Kako navodi, u prvobitnoj varijanti, "Berlinski zid" je bio komad o identitetu, a u sadašnjoj verziji podnaslov "Kad se mi mrtvi zaigramo žživih" upućuje na našu spremnost da podredimo sopstveni život ideologijama u koje verujemo, do istrebljenja.

U predstavi svaki član glumačke ekipe igra dva lika: Milan Kovačević tumači uloge Skendera, odnosno Velimira, Peđa Marjanović igra Faruka i Raška, Dušan Vukašinović Petrita i Vasilija, Marija Medenica Ditu i Mariju, a Marko Savić Envera i Dimitrija, dok Nina Rukavina tumači lik Ane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.