Predstavom za decu protiv zagađenja planete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2020, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavom za decu protiv zagađenja planete

Jedan od načina da se smanji zagađenje naše planete je edukacija mladih od najranijeg uzrasta kako bi prepoznali važnost očuvanja životne sredine. Pozorišna predstava "Retro Boki i sajber Oki u letu spasavaju planetu", izvedena u Kulturnom centru Pančevo, napravljena je upravo sa tim ciljem, a njenu realizaciju podržali su AP Vojvodina i grad Pančevo.

Pored igre najbitnije u odrastanju dece je da nauče kako da se pravilno ophode prema drugima i čuvaju sredinu u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žive. A planeta je u problemu jer zaboravljamo da joj uzvratimo na pravi način za ono što nam daje, poručuju akteri ekološke predstave za decu premijerno izvedene u Kulturnom centru Pančevo.

"Ovi heroji koje tumačimo Oki i ja imaju upravo za cilj da pokažu svima nama da od ranog detinjstva trebamo da razumemo puls plante.Da ona ne želi nikako da se guši u đubretu i stvarima koje mi nekada nehotice a nekada veoma svesno radimo tako što u stvari zagađujemo svoju okolinu", kaže Bojan Ivković, glumac.

Kroz interakciju sa decom i igru objašnjene su neke od najvažnijih ekoloških tema.

Predstavu je režirao Petar Pejaković, direktor Kotorskog festivala pozorišta za decu, a podržana je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Grada Pančeva.

Rezultat je saradnje Kulturnog centra Pančevo sa producentskom kućom glumca Nenada Okanovića.

"Nas dvojica tako već dve godine nekako spašavamo planetu za klince i bavimo se decom na jedan najdivniji način. Uradili smo već 5-6 projekata i odigrali oko 100 predstava za decu do sada ", kaže Nenad Okanović, glumac.

U Kulturnom centru Pančevo potpisan je i protokol o saradnji ove ustanove, Pančevačkog festivala BUDI i Kotorskog festivala pozorišta za decu, a cilj je razvijanje saradnje u regionu kada su u pitanju ovakvi i slični projekti namenjeni najmlađima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.