Predstavljena Dučićeva sabrana dela

Izvor: B92, 03.Apr.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena Dučićeva sabrana dela

Izdavacka kuca „Glas crkve" i loznička Crkvena opština, organizovali su 2. aprila u Vukovom domu kulture u Loznici predstavljanje Sabranih dela znamenitog srpskog pesnika Jovana Dučića.

O Dučićevom životu i delu govorio je akademik Matija Bećković.

On je izjavio da su Sabrana dela, u jednotomnom izdanju pripremljena u skladu s nekadašnjim estetskim načelima Jovana Dučića, koji je uvek vodio računa o izgledu svojih knjiga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bećković je dodao da taj znameniti pesnik danas za srpsku kulturu predstavlja ono što ni sam nije verovao da može postati, i da su njegove pesme opstale zahvaljujući vernim čitaocima, a politički spisi tek dobili svoju važnost, koja im ranije nije pridavana.

Prema njegovim rečima, Dučićeve knjige teško je izdvojiti iz celine i to je opravdanje zašto su sve objavljene u jednom izdanju - Sabranim delima.

Episkop šabacke eparhije vladika Lavrentije istakao je Dučićevu važnost kao najzapaženijeg srpskog pesnika posle Njegoša, i dodao da se njegova dela ranije nisu rado objavljivala, pa se o njemu malo i znalo.

O obeležjima knjige, u ime šabacke izdavacke kuće „Glas crkve" govorio je njen urednik protođakon Ljubomir Ranković, koji je ukazao da u okviru tog predstavljanja Sabrana dela, koja koštaju 3.500 dinara, mogu kupiti po sniženoj ceni za samo 990 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.