Predstavljena 93. knjiga edicije Deset vekova srpske književnosti

Izvor: RTS, 05.Dec.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena 93. knjiga edicije "Deset vekova srpske književnosti"

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti predstavljena je 93. knjiga antologijske edicije "Deset vekova srpske književnosti", u kojoj je predstavljeno stvaralaštvo Ljubomira Simovića.
Knjigu je priredio književni kritičar Bogdan A. Popović, a osim poezije Ljubomira Simovića, nastale u periodu od šest decenija, zastupljeni su eseji o Filipu Višnjiću i Vojislavu Iliću, kao i jedna od najboljih drama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u srpskoj književnosti 20. veka – "Putujuće pozorište Šopalović".

Ovo je prvi put da je u ediciji "Deset vekova srpske književnosti" uvršćen izbor iz dela književnika čiji opus nije završen.
"Kad su me jednom pitali šta bih preporučio mladim ljudima koji ulaze u polusvet poezije i počinju da pišu, ja sam, a ne volim mnogo da savetujem jer svako ima svoj put, svoj način da dođe do nekog iskustva, do nekih znanja, rekao – pišite pesme koje ne postoje. Mora se biti nov", rekao je Simović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.