Predstavljen roman reditelja Petra Zeca

Izvor: Glas javnosti, 13.Okt.2011, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen roman reditelja Petra Zeca

BEOGRAD - Roman reditelja i pisca Petra Zeca "Sunce se rađa na istoku, a i gde bi", svojevrsna hronika vremena u kome živimo i priča o Beogradu sa početka novog milenijuma, predstavljen je juče u  Beogradu.

Prema rečima samog Zeca, roman se bavi večitom temom ljubavi kako među likovima tako i ljubavi prema gradu koji i za autora i za glavnog junaka romana - taksistu, ima karakter.

Roman je nastao iz ideje za film i svojevrsni je "roud muvi" o susretima taksiste sa različitim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << likovima "tranzicione" Srbije, koji nemaju imena već su opisno predstavljeni poput "manekenke", "udate žene", "kobasičarke", "švrljala", "vetropira", "menadžera", "biznismena"...

Dramaturg i muzičar Maja Volk ocenila je da je roman Petra Zeca hronika našeg vremena sa likovima sa margine koji su jasni u svojoj površnosti i stereotipnosti.

Pisac Miomir Petrović naveo je da je roman "odiseja u nekoliko dana", dok je književnik Radomir Putnik ispričao da roman podseća na filmski scenario i da je svojevrsni "roud muvi" gde je život glavnog junaka refleks stanja u društvu.

"Ovo je roman o tome šta mi danas živimo. Roman 21. veka", rekao je on.

Književnik Srba Ignjatović naveo je da je u osnovi priče o doživljajima mladog beogradskog taksiste "tranzicijom i globalizacijom obujmljeni, raspamećeni velegrad s čitavom galerijom negativnih i otkačenih junaka".

Petar Zec objavio je dvanaest knjiga studija, eseja, putopisa, scenarija, monografija, udžbenika, dnevničke proze i romana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.