Predstavljen prvi broj časopisa Treptaj

Izvor: S media, 07.Apr.2010, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen prvi broj časopisa "Treptaj"

Prvi broj časopisa Fakulteta muzičke umetnosti pod nazivom "Treptaj", o umetničkim i naučnim aktivnostima profesora, saradnika i studenata ostvarenim poslednjih nekoliko meseci u našoj kulturnoj sredini, ali i izvan nje, predstavljen je danas novinarima.

Prema rečima dekana dr Dubravke Jovičić, detaljan bilten aktivnosti studenata i profesora FMU, o tome gde su nastupili i koje su kompozicije izveli, šta je novo objavljeno od stručne literature, izlaziće tromesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na srpskom i engleskom.

Časopis je pokrenut sa ciljem da trajno zabeleži mnogostruko narasle aktivnosti FMU - izvodjačke, kompozitorske i naučcno teorijske, koje, iako čine značajan deo muzičkog života grada, ostaju nedovoljno zapažene, kazala je Jovičićeva.

Urednik "Treptaja" Nataša Danilović istakla je da od 1937. godine, kada je osnovana Muzička akademija, ova visokoškolska ustanova je nezaobilazna u muzičkoj kulturi grada, ali i daleko šire.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.