Predstave Ateljea i JDP-a na festivalu u Rijeci

Izvor: Studio B, 07.Maj.2013, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstave Ateljea i JDP-a na festivalu u Rijeci

Na 20. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci sutra će učestvovati Atelje 212 sa predstavom "Pedeset udaraca" Tamare Baračkov u režiji Ane Grigorović.

 U zvaničnoj selekciji je još jedna predstava iz Beograda - Šekspirov "Otelo" u režiji Miloša Lolića i izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji će nastupiti poslednjeg dana festivala, 11. maja.

Oba srpska teatra su u proteklih desetak godina više puta učestvovala, a i nagrađivana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na festivalu u Rijeci.

Ovoga puta u konkurenciji je 11 predstava. Najviše ih je iz Hrvatske, a pored srpskih gostuju dramski umetnici iz Makedonije, Slovenije i Litvanije.

Na festivalu učestvuje i beogradska rediteljka Tanja Mandić Rigonat sa hrvatskom predstavom "Dabogda te majka rodila" po tekstu Vedrane Rudan.

Odluku o nagradama doneće žiri čije su članice Rada Đuričin (Beograd), Helena Buljan (Zagreb) i Elvia Naćinović (Rijeka).

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstave Ateljea i JDP na festivalu u Rijeci

Izvor: Akter, 07.Maj.2013

Na 20. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci sutra će učestvovati Atelje 212 sa predstavom "Pedeset udaraca" Tamare Baračkov u režiji Ane Grigorović

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.