Predstava za gospodara

Izvor: B92, 28.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava za gospodara

Autorka: Kolin Mekalou

Prevod: Žermen Filipović

Izdavač: Laguna


Autorka vrhunskih bestselera Kolin Mekalou slovi i za spisateljicu koja sa neuporedivom pripovedačkom veštinom oživljava Rim u svoj njegovoj veličanstvenosti, osvetljavajući svet onih koji su pri rođenju stekli naklonost bogova.

U doba kataklizmičnih prevrata smeli novi naraštaj Rimljana nadmeće se za moć usred ostataka svoje voljene Republike.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su izabrani i prokleti – blagosloveni bogatstvom i povlasticama, a ipak opterećeni zapovestima sudbine u nemilosrdnoj borbi za vlast koja će za sobom ostaviti bezbrojno mnoštvo smrvljenih i uništenih.

Ali jedan će se izdići iznad svih ostalih – briljantan lepi dečak čija ambicija nije imala premca, čija je ljubav postala legenda i čija slava je bila slava Rima – dečak koga će jednog dana zvati Cezar.

Roman Predstava za gospodara predstavlja prvi deo trilogije Fortunini miljenici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.