Predstava ,,Za sada nigde u JDP-u

Izvor: B92, 13.Feb.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava ,,Za sada nigde" u JDP-u

Predstava rediteljke Dine Radoman ,,Za sada nigde" biće izvedena 14. februara u 20.:30 sati, na Sceni Studio” Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Uloge u savremenoj drami u formi ljubavnog trougla igraju Milena Đorđević, Damjan Kecojević i Anđelika Simić.

Scena Studio je namenjena novom teatarskom izrazu i novom načinu rada, a za ovu predstavu to je bio sistem radionica po uzoru na psiho-dramu.

Tekst za predstavu je napisala Ana Lasić koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, ali već duže vreme živi i radi u Ljubljani. Prvo izvođenje komada ,,Za sada nigde" bilo je u Slovenskom narodnom gledališču, u režiji Aleksandra Popovskog, a autorka je dobila nagradu za najbolji dramski tekst na nacionalnom festivalu ,,Borštnikovi susreti" 2006. godine.

Beogradska premijera predstvave je bila 10. novembra, a Lasićeva je izjavila da je originalni tekst pisala na srpskom jeziku.

Rediteljka Dina Radoman, koja je diplomirala na Pravnom fakultetu, ovom predstavom je debitovala u profesionalnom teatru, nakon iskustva u kreativnim radionicama u zemlji i inostranstvu.

Prema njenim rečima, drama ,,Za sada nigde" je uzbudljiv tekst sastavljen od fantazija, košmara, realnosti, kao i straha od prepuštanja, od ljubavi, od suočavanja sa sobom i svojim mrakom.

Ona je kreirala scenografiju za predstavu, kostimograf je Snežana Krejić, kompozitor Ivica Stjepanović, a dizajner svetla Sonja Žugić.

B92 i JDP vam poklanjaju po 2 karte za pedstavu ,,Za sada nigde" na Sceni Studio JDP-a u nedelju 14. februara u 20:30 sati.

Potrebno je prijaviti se na adresi karte@b92.net, ostaviti ime, prezime, kontakt telefon i u subjektu poruke obavezno napisati ,,Za sada nigde".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.